Nieuws

Voedselpakketten voor getroffen gezinnen

Comité Gemeentehulp Israël verstrekt op korte termijn 240 voedselpakketten onder gezinnen die hard zijn getroffen door de coronacrisis. In veel huishoudens is het inkomen volledig weggevallen.

Spontane hulpactie voor families in Noord-Galilea

Ook Israël is hard getroffen door de coronacrisis. Pesach is dit jaar heel anders. Niemand mag de deur uit, net als bij het eerste Pesach in Egypte. (Exodus 12:22) Als CGI denken we juist nu aan onze Joodse medegelovigen in Israël. Vandaar een Pesach hulpactie. In het verslag van CGI-ambassadeur Jan Barendse leest u hoe de hulp werd ontvangen.

Nieuw nederlandstalig boek Mark Kinzer

Kortgeleden verscheen bij Scholten uitgeverij het boek 'Israël in het hart van de Kerk'. De ondertitel luidt ‘Jezus in het hart van Israël’. Dit boek bevat onder meer vijf in het Nederlands vertaalde lezingen die de messiasbelijdende theoloog dr. Mark Kinzer in het najaar van 2015 in Nederland gaf. Die lezingen maakten destijds veel indruk. Met het verschijnen van dit boek is het werk van Mark Kinzer nu voor het eerst in Nederlandse vertaling beschikbaar gekomen. Aanvankelijk zou hijzelf bij de presentatie van dit boek in Nederland aanwezig zijn geweest, wat niet doorging vanwege het coronavirus.

Hulpacties

Net als overal in de wereld, ontstaan ook in Israël allerhande hulpacties. Ook de gelovigen zijn hierin actief. Zo ziet pastor Salim Shalash van de Arabische Home of Jesus the King Church veel armoede ontstaan door de coronacrisis. Mensen raken hun baan en inkomen kwijt. Shalash wil daarom dit jaar het aantal voedselpakketten voor Joodse en Arabische gezinnen met Pesach en Pasen verdubbelen.

Gevers bedankt!

In 2019 is door Comité Gemeentehulp Israël € 239.361,00 uitgekeerd aan projecten in Israël. Bestuur en medewerkers van CGI zijn u als gever dankbaar voor uw betrokkenheid afgelopen jaar.

Nieuwe Bijbelvertaling in modern Hebreeuws

Voor het eerst in de geschiedenis is er een Bijbel in modern Hebreeuws met kanttekeningen beschikbaar. Het Bijbelgenootschap in Israël heeft lange tijd gewerkt aan deze nieuwe vertaling. Zowel het Oude als Nieuwe Testament zijn vertaald in modern Hebreeuws dat goed leesbaar is voor Israëli's van nu.

Rakettenregen op Israël

Israël kreeg dinsdagochtend (12 november 2019) een rakettenregen te verwerken. In de regio's Ashkelon, Ashdod en Tel Aviv gaan de sirenes af. Scholen blijven dicht, treinen worden geëvacueerd. De raketten worden afgeschoten door Islamitische Jihad in Gaza. De Iron Home onderschept veel raketten, maar sommige komen neer, zoals op de foto uit Ashdod.

Voorganger Eddie Santoro overleden

Verdriet onder Messiaanse gelovigen in Israël. Voorganger Eddie Santoro overleed afgelopen weekend. Hij was ernstig ziek. ‘Ondanks het verdriet is het een grote vreugde om te zien dat een man van God zijn levensloop goed beëindigt: in geloof, met genade en liefde’, klonk het op de druk bezochte begrafenis.

Stripboek Jezus Messias in het Hebreeuws op internet

Het stripboek 'Jezus Messias' van Willem de Vink is in 20 video's gemonteerd. Engels, Arabisch en Russisch staan al op YouTube-kanaal: Jesus Messiah Comic Book. Nu zijn er ook plannen om het in Ivriet op internet te delen.
1 2 3 ... 5 6 7