Nieuws

De nood is hoog in Israël door derde lockdown...

Na de eerste lockdown in het voorjaar en de tweede in het najaar verkeert Israël sinds begin deze week in een derde lockdown. Israëli’s mogen niet verder dan 1 kilometer van hun huis. Waar wij in Nederland in de tweede golf zitten, zit Israël al in de derde golf.

CGI zoekt 2 algemene bestuursleden

Comité Gemeentehulp Israël (CGI) ondersteunt Messiaans-Joodse en Arabische gemeenten en bedieningen in Israël met gebed en financiële middelen. Ook informeert CGI christenen en gemeenten in Nederland over dit werk in Israël en over de Joodse wortels van het christelijke geloof.

Gemeenten in Steenwijk en Ashdod bouwen aan vriendschap

Relaties bouwen met gelovigen in Israël is prachtig. Het geeft niet alleen een verbondenheid met het Joodse volk. Het betrekt de gemeente hier in Nederland ook op een bijzondere manier bij het plan van God. CGI investeert graag in relaties tussen gemeenten in Nederland en Israël. Want die werken twee kanten op, weten ook Thea Meijer Meijer en Wiebe Dijkstra uit Steenwijk.

Tweede lockdown in Israël raakt veel mensen hard

Het zijn bijzondere najaarsfeestdagen in Israël. Met een strenge lockdown van drie weken hoopt de Israëlische regering de tweede coronagolf te stoppen. Bijna iedereen werkt vanuit huis, ook de scholen zijn weer gesloten. Je mag je bewegen tot maximaal 500 meter rond je huis.

12-daagse studiereis naar Israëls hartland 

Samaritanen, bestaan ze nog? Jazeker! Enkele honderden wonen nog altijd bij de Bijbelse bergen Gerizim en Ebal in Samaria, die nu onder controle staan van de Palestijnse Autoriteit. Deze en andere Bijbelse plaatsen waar doorgaans niet veel toeristen komen, hoopt CGI-directeur Jaap Bönker in mei 2021 tijdens een 12-daagse studiereis te bezoeken.

Messiaanse zender: ‘verdwijning van kabel geeft ons veel publiciteit’

De nieuwe Israëlische Messiaanse zender Shelanu TV is op zwart. Kabelbedrijf HOT geeft het signaal van de zender niet langer door, na zware druk vanuit vanuit orthodox-joodse organisaties en politici. Al direct vanaf de start afgelopen voorjaar, was er flinke kritiek omdat Shelanu zending zou bedrijven in Israël. Toch zijn de mensen achter de zender blij met de sluiting. Ron Cantor van GOD TV Israel zegt dat Shelanu vanaf donderdag als website online verder gaat. ‘Dankzij alle publiciteit trekken we heel veel kijkers.’

Gemeente in Ashdod wint rechtszaak tegen anti-missionaire organisatie

Demonstranten van de anti-missionaire organisatie Yad l’Achim mogen niet meer demonstreren bij de Messiaanse gemeente Beit Hallel in Ashdod. De gemeente heeft een rechtszaak tegen Yad l’Achim gewonnen, zo meldt de Israëlische nieuwssite KehilaNews.

CGI sluit aan bij Noodhulp Israël

Comité Gemeentehulp Israël sluit aan bij het noodhulpinitiatief van een aantal andere Israëlorganisaties. De hulp is bestemd voor diverse projecten in Israël.

Evangelisch verzet tegen Messiaanse tv zender

Twee weken na de start van de eerste hebreeuwstalige Messiaanse tv-zender Shelanu in Israël begin mei, is er een flinke controverse ontstaan over het station. Het was te verwachten dat anti-missionaire orthodoxe-Joodse organisaties zich zouden verzetten. Maar dat er ook vanuit evangelisch-christelijke hoek verzet is, is opvallend…
1 2 3 ... 6 7 8