Algemeen nieuws

Hulpacties

Net als overal in de wereld, ontstaan ook in Israël allerhande hulpacties. Ook de gelovigen zijn hierin actief. Zo ziet pastor Salim Shalash van de Arabische Home of Jesus the King Church veel armoede ontstaan door de coronacrisis. Mensen raken hun baan en inkomen kwijt. Shalash wil daarom dit jaar het aantal voedselpakketten voor Joodse en Arabische gezinnen met Pesach en Pasen verdubbelen.

Gevers bedankt!

In 2019 is door Comité Gemeentehulp Israël € 239.361,00 uitgekeerd aan projecten in Israël. Bestuur en medewerkers van CGI zijn u als gever dankbaar voor uw betrokkenheid afgelopen jaar.

Nieuwe Bijbelvertaling in modern Hebreeuws

Voor het eerst in de geschiedenis is er een Bijbel in modern Hebreeuws met kanttekeningen beschikbaar. Het Bijbelgenootschap in Israël heeft lange tijd gewerkt aan deze nieuwe vertaling. Zowel het Oude als Nieuwe Testament zijn vertaald in modern Hebreeuws dat goed leesbaar is voor Israëli's van nu.

Rakettenregen op Israël

Israël kreeg dinsdagochtend (12 november 2019) een rakettenregen te verwerken. In de regio's Ashkelon, Ashdod en Tel Aviv gaan de sirenes af. Scholen blijven dicht, treinen worden geëvacueerd. De raketten worden afgeschoten door Islamitische Jihad in Gaza. De Iron Home onderschept veel raketten, maar sommige komen neer, zoals op de foto uit Ashdod.

12-daagse studiereis naar Israëls hartland 

Samaritanen, bestaan ze nog? Jazeker! Enkele honderden wonen nog altijd bij de Bijbelse bergen Gerizim en Ebal in Samaria, die nu onder controle staan van de Palestijnse Autoriteit. Deze en andere Bijbelse plaatsen waar doorgaans niet veel toeristen komen, bezoekt CGI-directeur Jaap Bönker begin mei 2020 tijdens een 12-daagse studiereis.

Voorganger Eddie Santoro overleden

Verdriet onder Messiaanse gelovigen in Israël. Voorganger Eddie Santoro overleed afgelopen weekend. Hij was ernstig ziek. ‘Ondanks het verdriet is het een grote vreugde om te zien dat een man van God zijn levensloop goed beëindigt: in geloof, met genade en liefde’, klonk het op de druk bezochte begrafenis.

Stripboek Jezus Messias in het Hebreeuws op internet

Het stripboek 'Jezus Messias' van Willem de Vink is in 20 video's gemonteerd. Engels, Arabisch en Russisch staan al op YouTube-kanaal: Jesus Messiah Comic Book. Nu zijn er ook plannen om het in Ivriet op internet te delen.
1 2 3