Symposium en Studiedag met Mark Kinzer

Op vrijdag 20 maart wordt er bij de CHE in Ede een symposium gehouden met de Messiasbelijdende Joodse theoloog Mark Kinzer, n.a.v. het nieuw uitgekomen nederlandstalige boek ‘Israël in het hart van de kerk: Jezus in het hart van Israël’. Op maandag 23 maart volgt een studiedag met hem in de Poortkerk te Veenendaal. Kinzer (VS) is een van de belangrijkste messiaans-joodse theologen van dit moment. Sinds 2005 verschenen van zijn hand vier boeken over Israëltheologie die veel aandacht hebben getrokken in de joodse en de christelijke wereld.

Symposium en Studiedag met Mark Kinzer

Vrijdag 20 maart houdt de Jules Isaac Stichting in Ede een symposium met de Messiasbelijdende Joodse theoloog Dr. Mark Kinzer. Aanleiding voor dit symposium is het verschijnen van het boek ‘Israël in het hart van de kerk’. De ondertitel luidt ‘Jezus in het hart van Israël’. Dit boek bevat onder meer vijf in het Nederlands vertaalde lezingen die Dr. Kinzer in het najaar van 2015 in Nederland gaf. Die lezingen maakten destijds veel indruk. Met het verschijnen van dit boek komt nu voor het eerst ook werk van Mark Kinzer in Nederlandse vertaling beschikbaar.
Naast Kinzer zelf werken de volgende personen aan dit symposium mee: Dr. Henk Bakker (VU Amsterdam), Professor dr. Mart-Jan Paul (ETF Leuven), Dr. G. J. Mink (Sliedrecht), ds. J.C. Overeem (Woerden). Ook Jaap Bönker, directeur van Comité Gemeentehulp Israël heeft zijn medewerking toegezegd. Zij zullen ieder vanuit een andere invalshoek op het boek reageren. 

Maandag 23 maart volgt een studiedag in de Poortkerk in Veenendaal. Tijdens deze dag zal Kinzer in drie lezingen inzichten uit zijn vierde boek delen. Dit boek draagt de titel ‘Jerusalem Crucified, Jerusalem Risen’. De ondertitel luidt ‘The Resurrected Messiah, the Jewish People, and the Land of Promise’. In dit boek laat hij zien dat Israël een centrale plaats inneemt in het Evangelie zelf. Zo centraal dat wanneer je Israël uit dat centrum verwijdert er een verarmd en verwaterd evangelie over blijft. Het evangelie heeft volgens Kinzer namelijk altijd ook het herstel van Israël op het oog. Jezus is niet alleen gestorven voor de zonden van heel de wereld, maar juist ook voor zijn eigen volk.

Zowel het symposium als de studiedag worden in het Engels gehouden, zonder vertaling naar het Nederlands!

Download brochure Symposium & studiedag

Voor meer info zie: julesisaacstichting.org
Zie ook: www.markkinzer.com

05-03-2020