Rakettenregen op Israël

Israël kreeg dinsdagochtend (12 november 2019) een rakettenregen te verwerken. In de regio's Ashkelon, Ashdod en Tel Aviv gaan de sirenes af. Scholen blijven dicht, treinen worden geëvacueerd. De raketten worden afgeschoten door Islamitische Jihad in Gaza. De Iron Home onderschept veel raketten, maar sommige komen neer, zoals op de foto uit Ashdod.

Rakettenregen op Israël

Aanleiding van de rakettenregen is het omleggen van Baha Abu al-Ata, een leider van de aan Iran gelieerde terreurbeweging Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).

10.00 uur
Diverse raketinslagen in Israel. Gewonden en mensen in shock. Ondanks de Iron Dome komen de meeste raketten toch neer. Volgens berichten uit Israël 30 van de 50. 

12.30 uur
Israël heeft enkele bombardementen uitgevoerd op stellingen van Islamitische Jihad in Gaza. Intussen blijven er raketten komen richting burgers van Israël. 

GEBEDSOPROEP!

Bid voor bescherming van burgers. Dat Jesaja 54:17 realiteit mag zijn: ‘Elk wapentuig dat tegen u wordt vervaardigd, zal niets uitrichten…’  Bid voor wijsheid voor overheid en legerleiding.

U kunt ook geven voor de messiaanse gemeenten en bedieningen in de gebieden die getroffen worden. P1730 Noodfonds Israël.

12-11-2019