P 1707 Judith de Heer

In 1991 werd Judith door de NEM (Near East Ministry) uitgezonden naar Israël. De hele opleiding verpleegkunde moest Judith opnieuw doorlopen, maar dan in het Hebreeuws. Dit bleek een goede voorbereiding voor haar toekomstige bediening. Jarenlang werkte Judith in het beroemde Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem.

Zij kwam hierdoor in contact met zowel overlevenden van de Holocaust als met dikwijls zwaargewonde Israëlische soldaten. Tegenwoordig bestaat haar missie uit drie dingen: het bezoeken en troosten van de bejaarde Holocaust overlevenden, het bezoeken van de soldaten en het doen van voorbede voor Jeruzalem. Judith heeft met veel mensen gesprekken over de Heer: in de parken heeft ze haar vaste plekjes, in de winkels en bij de mensen thuis.

Projetleider: Judith de Heer
Type: Nazorg Holocaust overlevenden
Plaats: Jeruzalem

23-07-2019

Gerelateerde informatie

Huize Ebenezer is een Messiaans verzorgingstehuis in Haifa. Het complex is in de jaren ’70 gesticht door Noorse christenen. Op dit moment wonen er ongeveer 30 bejaarde bewoners, zowel Messiaanse Joden als Arabische christenen. Het tehuis wordt geleid door de Arabische Johnny Khoury en zijn Messiaans-joodse vrouw Shoshanna.
P 1751 Ebenezer Home
24-07-2019
Vlakbij de Oude Stad aan het begin van de Jaffa straat is het Israëlische Bijbelgenootschap gevestigd. De organisatie zet zich in om het Oude en Nieuwe Testament beschikbaar, bekend en toegankelijk te maken in Israël. De organisatie ontwikkelt kindermateriaal en vertalingen van de Bijbel in modern Hebreeuws.
P 1771 The Bible Society in Israel
24-07-2019
Lech L’cha (Ga op pad) is een discipelschapstraining van drie maanden die jonge Israëlische gelovigen helpt groeien in geloof door middel van onderwijs, aanbidding, leiderschapstraining, diaconaal werk en ontmoeting met andere gelovigen. De visie is: discipelen maken die discipelen maken die op hun beurt weer discipelen maken.
P 1720 Lech L’cha
24-07-2019