P 1773 City of Light

De gemeente City of Light (stad van licht) heeft veel te maken met de gevolgen van de raketbeschietingen uit de nabijgelegen Gazastrook. Spelletjes doen met de kinderen in de schuilkelder midden in de nacht hoort bij het leven. Als het luchtalarm gaat tijdens en samenkomst op sabbat, verdwijnt de gemeente dan ook snel de schuilkelder in.

P 1773 City of Light

Voorganger Michael: “De kinderen op school hebben problemen met leren. Ook al hebben ze er vanaf hun geboorte mee leren leven, raketaanvallen wennen nooit. Vooral ook omdat ze haarfijn aanvoelen dat de volwassenen voortdurend in angst leven.” Michael komt zelf uit Oekraïne, waar hij in de gevangenis tot geloof kwam toen hij ontdekte dat het Nieuwe Testament ook over Joden gaat. Samen met zijn vrouw leidt hij de gemeente ‘Stad van leven voor Sederot’. Ze hebben in 2019 een nieuw gebouw in gebruik kunnen nemen.

Plaats: Sederot
Voorgangersechtpaar: Michael en Dina Beener
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: Gemeentenieuws_april_2019.pdf

13-06-2019

Gerelateerde informatie

Guy Cohen, voorganger
De gemeente Harvest of Asher (Oogst van Asher) in Akko bestaat uit gelovigen uit de Joden en de volken. De gemeente is vernoemd naar de stam Asher die dit kustgebied in Noord-Israël was toegewezen door God. De gemeente ziet het als haar roeping om Akko te veroveren, niet met wapens maar met de liefde van God.
1754 Harvest of Asher
07-12-2017
Eitan Shishkoff, directeur
Tents of Mercy (tenten van genade) is een gemeentestichtingscentrum. Het volgt de apostolische beweging van uitbreiding van het Koninkrijk van God naar onbereikte gebieden in Israël. Het doet dat door het bieden van humanitaire hulp, outreach en gemeentestichting. Inmiddels zijn er vijf lokale gemeenschappen in het noorden van Israël gesticht.
1718 Tents of Mercy
01-01-2018
De Home of Jesus the King Church (Thuis van Jezus de Koning) in Nazareth heet niet voor niets zo. Gevestigd in de stad waar Jezus opgroeide, doet deze gemeente veel aan evangelisatie en diaconale hulpverlening onder de Arabische bevolking in de stad.
P 1757 Home of Jesus the King Church
13-06-2019