P 1792 Ehab en Majida Ashkar

De Arabische evangelische gemeente van voorganger Ehab Ashkar heeft het niet makkelijk. De leden wonen in diverse Arabische dorpen in Galilea en hebben te maken met pesterijen en soms zelfs geweld. Niet alleen van moslims, maar helaas ook van katholieken en orthodox-christelijke zijde.

P 1792 Ehab en Majida Ashkar

Ashkar vertelt dat het niet mogelijk is samen te komen in een gebouw vanwege diverse incidenten. Noodgedwongen komen leden bijeen in de veelal kleine woningen. Met name voor de jongeren vraagt Ashkar gebed, want zij hebben behoefte aan een eigen ruimte. De vervolging heeft ook een positieve keerzijde: Ashkar getuigt van vele wonderlijke genezingen die plaatsvinden in de Arabische dorpen. Ashkar onderhoudt goede banden met Joods-Messiaanse leiders.

Plaats: Shefar'am
Voorganger: Ehab Ashkar
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: GemeenteNieuws_dec2018.pdf

13-06-2019

Gerelateerde informatie

De gemeente Shemen Sasson (‘vreugdeolie’) komt vrijdagmiddag samen in een zaaltje in downtown Jeruzalem. Eén van de belangrijkste speerpunten van de gemeente is de vechtsportschool Atos die op andere dagen van de week actief is in de samenkomstruimte. Getrainde gemeenteleden geven er les in jiu jitsu en Krav Maga.
P 1731 Shemen Sasson
13-06-2019
De gemeente Hamaayan in de stad Kfar Saba bij Tel Aviv is met recht internationaal te noemen. Leden zijn afkomstig uit 20 landen. Hoewel de voertaal Hebreeuws is, zijn er huisgroepen in het Spaans, Portugees, Engels en Russisch. In Tel Aviv is inmiddels een Indiase dochtergemeente gestart voor de vele Indiase mensen die bij Israëlische ouderen in de verzorging werken.
P 1727 Kehilat HaMaayan
13-06-2019
Tents of Mercy (tenten van genade) is een gemeentestichtingscentrum. Het volgt de apostolische beweging van uitbreiding van het Koninkrijk van God naar onbereikte gebieden in Israël. Het doet dat door het bieden van humanitaire hulp, outreach en gemeentestichting. Inmiddels zijn er vijf lokale gemeenschappen in het noorden van Israël gesticht.
P 1718 Tents of Mercy
01-01-2019