P 1757 Home of Jesus the King Church

De Home of Jesus the King Church (Thuis van Jezus de Koning) in Nazareth heet niet voor niets zo. Gevestigd in de stad waar Jezus opgroeide, doet deze gemeente veel aan evangelisatie en diaconale hulpverlening onder de Arabische bevolking in de stad.

Voorganger Salim Shalash neemt een bijzondere plek in binnen de kerk in Israël. Deze Arabische Israëli werd ‘verliefd’ op het Oude Testament en ontdekte dat God nog altijd een bijzonder plan heeft met het Joodse volk en de staat Israël. Shalash is in de VS gepromoveerd op de bijzondere positie van Israël gezien vanuit een Arabische context. “Ik weet dat het veel tegenstand zal opleveren, maar met Gods hulp zal het lukken.”

Plaats: Nazareth
Voorganger: Salim Shalash
Website: www.jtkhome.org
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: Gemeentenieuws feb 2018

Foto: Salim en Nisreen Shalash

13-06-2019

Gerelateerde informatie

De gemeente Hamaayan in de stad Kfar Saba bij Tel Aviv is met recht internationaal te noemen. Leden zijn afkomstig uit 20 landen. Hoewel de voertaal Hebreeuws is, zijn er huisgroepen in het Spaans, Portugees, Engels en Russisch. In Tel Aviv is inmiddels een Indiase dochtergemeente gestart voor de vele Indiase mensen die bij Israëlische ouderen in de verzorging werken.
P 1727 Kehilat HaMaayan
13-06-2019
De gemeente Shemen Sasson (‘vreugdeolie’) komt vrijdagmiddag samen in een zaaltje in downtown Jeruzalem. Eén van de belangrijkste speerpunten van de gemeente is de vechtsportschool Atos die op andere dagen van de week actief is in de samenkomstruimte. Getrainde gemeenteleden geven er les in jiu jitsu en Krav Maga.
P 1731 Shemen Sasson
13-06-2019
Het woord ‘Dugit’ betekent kleine vissersboot, zoals gebruikt door de discipelen van Jezus op het Meer van Galilea. In 1993 begon evangelist Avi Mizrachi met straathoekwerk in het hart van Tel Aviv. Mensen krijgen liefde, aandacht en hulp. Broodnodig, want Tel Aviv kent veel daklozen en mensen met drugs- en andere verslavingen.
P 1708 Dugit Messianic Outreach Center
24-07-2019