P 1757 Home of Jesus the King Church

De Home of Jesus the King Church (Thuis van Jezus de Koning) in Nazareth heet niet voor niets zo. Gevestigd in de stad waar Jezus opgroeide, doet deze gemeente veel aan evangelisatie en diaconale hulpverlening onder de Arabische bevolking in de stad.

Voorganger Salim Shalash neemt een bijzondere plek in binnen de kerk in Israël. Deze Arabische Israëli werd ‘verliefd’ op het Oude Testament en ontdekte dat God nog altijd een bijzonder plan heeft met het Joodse volk en de staat Israël. Shalash is in de VS gepromoveerd op de bijzondere positie van Israël gezien vanuit een Arabische context. “Ik weet dat het veel tegenstand zal opleveren, maar met Gods hulp zal het lukken.”

Plaats: Nazareth
Voorganger: Salim Shalash
Website: www.jtkhome.org
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: Gemeentenieuws feb 2018

Foto: Salim en Nisreen Shalash

13-06-2019

Gerelateerde informatie

De gemeente Shemen Sasson (‘vreugdeolie’) komt vrijdagmiddag samen in een zaaltje in downtown Jeruzalem. Eén van de belangrijkste speerpunten van de gemeente is de vechtsportschool Atos die op andere dagen van de week actief is in de samenkomstruimte. Getrainde gemeenteleden geven er les in jiu jitsu en Krav Maga.
P 1731 Shemen Sasson
13-06-2019
Avi Mizrachi, uitvoerend directeur
Het woord ‘Dugit’ betekent kleine vissersboot, zoals gebruikt door de discipelen van Jezus op het Meer van Galilea. In 1993 begon Dugit als een outreach centrum in het hart van Tel Aviv waar mensen in een liefdevolle omgeving terecht konden voor een kop koffie en waar ze konden horen over de liefde van Jezus. Regelmatig wordt er ‘Dugit Live’ gehouden, met optredens van gelovigen die door middel van muziek en getuigenissen hun geloof delen. Vanuit dit werk is de levendige gemeente Adonai Roi ontstaan, wat betekent: De Here is mijn Herder. De gemeente heeft tijdelijke huisvesting en is op zoek naar een eigen gebouw voor een Messiaans Centrum voor de mensen in Tel Aviv-Yafo.
1708 Dugit Messianic Outreach Center
01-01-2018
De gemeente Hamaayan in de stad Kfar Saba bij Tel Aviv is met recht internationaal te noemen. Leden zijn afkomstig uit 20 landen. Hoewel de voertaal Hebreeuws is, zijn er huisgroepen in het Spaans, Portugees, Engels en Russisch. In Tel Aviv is inmiddels een Indiase dochtergemeente gestart voor de vele Indiase mensen die bij Israëlische ouderen in de verzorging werken.
P 1727 Kehilat HaMaayan
13-06-2019