1774 HaTikva Project

Evan Levine, directeur

HaTikva Project ondersteunt arme Israëlische gelovigen met financiële hulp. HaTikva Project runt ook een Messiaanse tandartspraktijk in Israël. Na de eerste vestiging in Jeruzalem is er onlangs een tweede praktijk in Haifa geopend. Israëliërs die geen tandarts kunnen betalen, ontvangen bij HaTikva (dat 'hoop' betekent) gratis behandelingen. Lokale gelovige tandartsen voeren de behandelingen uit. Via nazorg wordt met patiënten ook een relatie gelegd en indien mogelijk het evangelie gedeeld. Een nieuwe bediening van HaTikva is het toerusten van Messiaanse gezinnen als pleeggezin. Dit project heet Hatikva Families.

Informatie Messiaanse bediening:

Type: Tandartspraktijk, pleegzorg, maatschappelijk werk

Projectnummer: 1774

Plaats: Ma'ale Adumim

Website: hatikvaproject.org

Video: volg deze link

Artikel Israël Gemeentenieuws: zie bijlage

01-01-2018

Gerelateerde informatie


Yonathan Stanfield, oprichter
Lech L’cha is een discipelschapstraining van drie maanden die jonge Israëlische gelovigen helpt groeien in geloof door middel van onderwijs, aanbidding, leiderschapstraining en ontmoeting met andere gelovigen. Ze willen discipelen maken die discipelen maken die op hun beurt weer discipelen maken. Ze rusten jonge Israëlische gelovigen toe voor het leven en een bediening in de gemeente en/of in de samenleving. Lech L’cha wil het leven van jongeren grondvesten in het woord van God en hen helpen een plek te vinden die past bij hun roeping en gaven.
1720 Lech L’cha
01-01-2018
Sandy Shoshani, nationaal directeur
Be’ad Chaim (Voor het leven) is een Pro Life organisatie, toegewijd aan de bescherming van moeder en kind. Met centra in heel Israël en een hulplijn voor zwangere en alleenstaande moeders, helpt het vrouwen die een abortus overwegen. Vrouwen worden geholpen met gesprekken en morele en praktische ondersteuning als kleding en luiers. Honderden baby’s zijn op deze manier gered. Be’ad Chaim geeft ook jaarlijks een kalender uit met prachtige foto’s van geredde kinderen!
1706 Be'ad Chaim/Pro Life
01-01-2018
Avi Mizrachi, uitvoerend directeur
Het woord ‘Dugit’ betekent kleine vissersboot, zoals gebruikt door de discipelen van Jezus op het Meer van Galilea. In 1993 begon Dugit als een outreach centrum in het hart van Tel Aviv waar mensen in een liefdevolle omgeving terecht konden voor een kop koffie en waar ze konden horen over de liefde van Jezus. Regelmatig wordt er ‘Dugit Live’ gehouden, met optredens van gelovigen die door middel van muziek en getuigenissen hun geloof delen. Vanuit dit werk is de levendige gemeente Adonai Roi ontstaan, wat betekent: De Here is mijn Herder. De gemeente heeft tijdelijke huisvesting en is op zoek naar een eigen gebouw voor een Messiaans Centrum voor de mensen in Tel Aviv-Yafo.
1708 Dugit Messianic Outreach Center
01-01-2018