P 1774 HaTikva Project

HaTikva (de hoop) ondersteunt arme Israëlische gelovigen met financiële hulp. De organisatie runt tandartsklinieken en ondersteunt Messiaanse gelovigen om pleegouder te worden. In de tandartspraktijk krijgen arme Israëli’s goedkope of zelfs gratis tandartszorg. Na de eerste kliniek in Jeruzalem, is er nu een tweede in Haifa.

Lokale gelovige tandartsen voeren de behandelingen bij HaTikva Dental uit. Via nazorg wordt met patiënten ook een relatie gelegd. Een nieuwe bediening van HaTikva is het toerusten van Messiaanse gezinnen als pleeggezin. Dit project heet Hatikva Families.

Directeur: Evan Levine
Type: Tandartspraktijk, pleegzorg, maatschappelijk werk
Plaats: Ma'ale Adumim
Website: hatikvaproject.org
Video: volg deze link
GemeentenieuwsGemeenteNieuws_jun2016.pdf

24-07-2019

Gerelateerde informatie

Huize Ebenezer is een Messiaans verzorgingstehuis in Haifa. Het complex is in de jaren ’70 gesticht door Noorse christenen. Op dit moment wonen er ongeveer 30 bejaarde bewoners, zowel Messiaanse Joden als Arabische christenen. Het tehuis wordt geleid door de Arabische Johnny Khoury en zijn Messiaans-joodse vrouw Shoshanna.
P 1751 Ebenezer Home
24-07-2019
Be’ad Chaim (Voor het leven) is een Pro Life organisatie, toegewijd aan de bescherming van moeder en kind. Met centra in heel Israël en een hulplijn voor zwangere en alleenstaande moeders helpt het vrouwen die een abortus overwegen of laten uitvoeren. Vrouwen worden geholpen met gesprekken en morele en praktische ondersteuning.
P 1706 Be'ad Chaim/Pro Life
24-07-2019
Lech L’cha (Ga op pad) is een discipelschapstraining van drie maanden die jonge Israëlische gelovigen helpt groeien in geloof door middel van onderwijs, aanbidding, leiderschapstraining, diaconaal werk en ontmoeting met andere gelovigen. De visie is: discipelen maken die discipelen maken die op hun beurt weer discipelen maken.
P 1720 Lech L’cha
24-07-2019