P 1731 Shemen Sasson

De gemeente Shemen Sasson (‘vreugdeolie’) komt vrijdagmiddag samen in een zaaltje in downtown Jeruzalem. Eén van de belangrijkste speerpunten van de gemeente is de vechtsportschool Atos die op andere dagen van de week actief is in de samenkomstruimte. Getrainde gemeenteleden geven er les in jiu jitsu en Krav Maga.

Soms gebeurt het dat deelnemers zich aansluiten bij een huisgroep van de gemeente. Jonathan Almeida, voormalig Messiaanse baptistenpredikant uit Brazilië, is hier sinds 2017 voorganger: ‘De verbinding met de lokale samenleving is vooral door het sportcentrum. Er komen diverse mensen op af, van seculier tot orthodox. Door de training komen we echt met mensen in contact.’

Plaats: Jeruzalem
Voorganger: Jonathan Almeida
Website: www.shemensasson.com
Gemeentenieuws: GemeenteNieuws_sep2018.pdf

13-06-2019

Gerelateerde informatie

Gil Afriat, voorganger
Tiferet Yeshua (betekent: De Glorie van Jezus) is een Hebreeuwstalige gemeente in Tel Aviv. De gemeente komt samen op vrijdagmiddag vlak voor het begin van de Sabbat. De gemeente ziet het als roeping om het Evangelie te delen met een nadruk op de gaven van de Heilige Geest.
1728 Tiferet Yeshua
01-01-2018
De gemeente City of Light (stad van licht) heeft veel te maken met de gevolgen van de raketbeschietingen uit de nabijgelegen Gazastrook. Spelletjes doen met de kinderen in de schuilkelder midden in de nacht hoort bij het leven. Als het luchtalarm gaat tijdens en samenkomst op sabbat, verdwijnt de gemeente dan ook snel de schuilkelder in.
P 1773 City of Light
13-06-2019
De gemeente Hamaayan in de stad Kfar Saba bij Tel Aviv is met recht internationaal te noemen. Leden zijn afkomstig uit 20 landen. Hoewel de voertaal Hebreeuws is, zijn er huisgroepen in het Spaans, Portugees, Engels en Russisch. In Tel Aviv is inmiddels een Indiase dochtergemeente gestart voor de vele Indiase mensen die bij Israëlische ouderen in de verzorging werken.
P 1727 Kehilat HaMaayan
13-06-2019