P 1727 Kehilat HaMaayan

De gemeente Hamaayan in de stad Kfar Saba bij Tel Aviv is met recht internationaal te noemen. Leden zijn afkomstig uit 20 landen. Hoewel de voertaal Hebreeuws is, zijn er huisgroepen in het Spaans, Portugees, Engels en Russisch. In Tel Aviv is inmiddels een Indiase dochtergemeente gestart voor de vele Indiase mensen die bij Israƫlische ouderen in de verzorging werken.

Voorganger Tony Sperandeo betrekt graag buitenlanders bij de verkondiging van het Evangelie in Israël: ‘Het Evangelie ging vanuit Jeruzalem naar de einden van de aarde en komt nu weer terug naar Jeruzalem. Vreemdelingen zullen het Joodse volk tot jaloezie wekken en hen het Evangelie brengen.’

Plaats: Kfar Saba
Voorganger: Tony Sperandeo
Website: kehilat-hamaayan.org.il
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: GemeenteNieuws_apr2018.pdf

13-06-2019

Gerelateerde informatie

Gil Afriat, voorganger
Tiferet Yeshua (betekent: De Glorie van Jezus) is een Hebreeuwstalige gemeente in Tel Aviv. De gemeente komt samen op vrijdagmiddag vlak voor het begin van de Sabbat. De gemeente ziet het als roeping om het Evangelie te delen met een nadruk op de gaven van de Heilige Geest.
1728 Tiferet Yeshua
01-01-2018
Irina Friedman, voorganger
De gemeente Rivers of Living Water in KarmiĆ«l bestaat grotendeels uit Russische Joden die in de afgelopen decennia aliyah naar IsraĆ«l maakten. De gemeente doet veel aan hulpverlening onder nieuwe immigranten. Ze krijgen producten en huisraad en een uitnodiging voor een bijeenkomst waar met mensen wordt gepraat en eventueel gebeden. Voorganger Irina Friedman kwam zelf met haar man in de jaren '90 tot geloof, vlak voordat ze OekraĆÆne inruilden voor IsraĆ«l. Inmiddels hebben ze zeven dochtergemeenten gesticht in heel Galilea. Irina Friedman: ā€œNiet alle Joden die uit Rusland en OekraĆÆne komen, redden het in IsraĆ«l. Sommigen gaan zelfs weer terug. Zonder goede hulp en liefde lukt het niet om hier een goed bestaan op te bouwen.ā€
1714 Rivers of Living Water
26-01-2018
Guy Cohen, voorganger
De gemeente Harvest of Asher (Oogst van Asher) in Akko bestaat uit gelovigen uit de Joden en de volken. De gemeente is vernoemd naar de stam Asher die dit kustgebied in Noord-Israƫl was toegewezen door God. De gemeente ziet het als haar roeping om Akko te veroveren, niet met wapens maar met de liefde van God.
1754 Harvest of Asher
07-12-2017