P 1771 The Bible Society in Israel

Vlakbij de Oude Stad aan het begin van de Jaffa straat is het Israëlische Bijbelgenootschap gevestigd. De organisatie zet zich in om het Oude en Nieuwe Testament beschikbaar, bekend en toegankelijk te maken in Israël. De organisatie ontwikkelt kindermateriaal en vertalingen van de Bijbel in modern Hebreeuws.

Voor veel Israëli’s is hun eigen TeNaCH (Oude Testament) moeilijk te lezen. De taal staat ver van het modern Hebreeuws af. De Bible Society werkt aan moderne vertalingen van het Oude en het Nieuwe Testament in het zich snel ontwikkelende modern Hebreeuws. Ook andere Messiaanse lectuur wordt hier ontwikkeld. Directeur Victor Kalisher: ‘De boodschap van de Bijbel gaat over de redding door God, iets wat vaak verborgen blijft voor dit volk. De rabbijnen leren het volk dat het genoeg is om de rabbijnse tradities te volgen. En natuurlijk hebben de rabbijnen veel kennis van de Bijbel. Ze studeren er hun hele leven in en je kunt veel van hen leren. Maar de traditie brengt geen leven, dat doet alleen het woord van God zelf.’

Directeur: Victor Kalisher
Type: Bijbelgenootschap
Plaats: Jeruzalem
Website: www.biblesocietyinisrael.com
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: GemeenteNieuws_dec2018.pdf

24-07-2019

Gerelateerde informatie

Huize Ebenezer is een Messiaans verzorgingstehuis in Haifa. Het complex is in de jaren ’70 gesticht door Noorse christenen. Op dit moment wonen er ongeveer 30 bejaarde bewoners, zowel Messiaanse Joden als Arabische christenen. Het tehuis wordt geleid door de Arabische Johnny Khoury en zijn Messiaans-joodse vrouw Shoshanna.
P 1751 Ebenezer Home
24-07-2019
Het woord ‘Dugit’ betekent kleine vissersboot, zoals gebruikt door de discipelen van Jezus op het Meer van Galilea. In 1993 begon evangelist Avi Mizrachi met straathoekwerk in het hart van Tel Aviv. Mensen krijgen liefde, aandacht en hulp. Broodnodig, want Tel Aviv kent veel daklozen en mensen met drugs- en andere verslavingen.
P 1708 Dugit Messianic Outreach Center
24-07-2019
HaTikva (de hoop) ondersteunt arme Israëlische gelovigen met financiële hulp. De organisatie runt tandartsklinieken en ondersteunt Messiaanse gelovigen om pleegouder te worden. In de tandartspraktijk krijgen arme Israëli’s goedkope of zelfs gratis tandartszorg. Na de eerste kliniek in Jeruzalem, is er nu een tweede in Haifa.
P 1774 HaTikva Project
24-07-2019