1771 The Bible Society in Israel

Victor Kalisher, directeur

De Bible Society is gevestigd op een strategische plek tussen de Oude Stad en het stadscentrum van Jeruzalem. De Bible Society zet zich in om het Woord van God beschikbaar, toegankelijk en bekend te maken voor mensen in heel Israƫl, in hun moedertaal; hebreeuws. Gewerkt wordt onder meer aan een kinderbijbel met tekeningen in het Hebreeuws. Zie hierover meer in onderstaande video.

Informatie Messiaanse bediening:

Type: Bijbelgenootschap in Israël

Projectnummer: 1771

Plaats: Jeruzalem

Website: www.biblesocietyinisrael.com

Video: volg deze link

01-01-2018

Gerelateerde informatie

Evan Levine, directeur
HaTikva Project ondersteunt arme Israƫlische gelovigen met financiƫle hulp. HaTikva Project runt ook een Messiaanse tandartspraktijk in Israƫl. Na de eerste vestiging in Jeruzalem is er onlangs een tweede praktijk in Haifa geopend. Israƫliƫrs die geen tandarts kunnen betalen, ontvangen bij HaTikva (dat 'hoop' betekent) gratis behandelingen. Lokale gelovige tandartsen voeren de behandelingen uit. Via nazorg wordt met patiƫnten ook een relatie gelegd en indien mogelijk het evangelie gedeeld. Een nieuwe bediening van HaTikva is het toerusten van Messiaanse gezinnen als pleeggezin. Dit project heet Hatikva Families.
1774 HaTikva Project
01-01-2018
Judith de Heer
In 1991 werd Judith onder auspiciĆ«n van de NEM (Near East Misssion) uitgezonden naar Israel. Ondanks dat ze een professionele Nederlandse verpleegkundige was, moest zij haar hele beroepsopleiding opnieuw doen, nu in het Hebreeuws. Dit bleek voor haar een goede voorbereiding voor haar toekomstige bediening. Jarenlang werkte Judith de Heer in het beroemde Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem. Zij kwam hierdoor in contact met zowel overlevenden van de Holocaust als met dikwijls zwaargewonde IsraĆ«lische soldaten, zowel jonge mannen als vrouwen. Toen Judith zoā€™n 12 jaar geleden stopte met haar baan in het ziekenhuis, ging zij zich concentreren op drie dingen: het bezoeken en troosten van de bejaarde Holocaust overlevenden, het bezoeken van de soldaten en het doen van voorbede voor Jeruzalem. Judith heeft overal gesprekken over de Heer: in de parken heeft ze haar vaste plekjes, in de winkels en bij de mensen thuis. Voor veel jonge mensen in Jeruzalem is zij een geestelijke moeder geworden. Judith is ook actief in kleine huisgroepen waar zij nieuwe gelovigen wegwijs maakt in de Bijbel en hen helpt in het navolgen van Yeshua.
1707 Judith de Heer
27-06-2018
Sandy Shoshani, nationaal directeur
Beā€™ad Chaim (Voor het leven) is een Pro Life organisatie, toegewijd aan de bescherming van moeder en kind. Met centra in heel IsraĆ«l en een hulplijn voor zwangere en alleenstaande moeders, helpt het vrouwen die een abortus overwegen. Vrouwen worden geholpen met gesprekken en morele en praktische ondersteuning als kleding en luiers. Honderden babyā€™s zijn op deze manier gered. Beā€™ad Chaim geeft ook jaarlijks een kalender uit met prachtige fotoā€™s van geredde kinderen!
1706 Be'ad Chaim/Pro Life
01-01-2018