P 1749 Kehilat Beit Asaph

Beit Asaph is een gemeente in de kustplaats Netanya en legt de nadruk op het maken van discipelen van de Heer. Bijna de helft van de gemeente is minderjarig. Verder is de gemeente actief onder soldaten en met verzoeningsinitiatieven. De gemeente benadrukt ook de Joodse identiteit, je ziet dan ook weleens keppels en gebedskleden op Sabbat.

De voorganger van deze gemeente is Evan Thomas, een Jood uit Nieuw-Zeeland die tot geloof kwam dankzij het getuigenis van de Nederlandse Corrie ten Boom en haar familie. Het feit dat zij zich zo inzetten voor Joden in de Tweede Wereldoorlog, raakte hem enorm. Op Sabbat gaan jongeren uit de gemeente de straat op in Netanya voor outreach onder de naam ‘zoutschudders’, maar ze doen dit ook soms in Europa, met name in Duitsland waar veel jonge Israëli’s wonen.

Plaats: Netanja
Leider voorgangersteam: Evan Thomas
Website: www.beit-asaph.org.il

19-06-2019

Gerelateerde informatie

De gemeente City of Light (stad van licht) heeft veel te maken met de gevolgen van de raketbeschietingen uit de nabijgelegen Gazastrook. Spelletjes doen met de kinderen in de schuilkelder midden in de nacht hoort bij het leven. Als het luchtalarm gaat tijdens en samenkomst op sabbat, verdwijnt de gemeente dan ook snel de schuilkelder in.
P 1773 City of Light
13-06-2019
De gemeente Rivers of Living Water (Rivieren van levend water) in Karmiël bestaat grotendeels uit Russische Joden die in de afgelopen decennia aliyah naar Israël maakten. De gemeente doet veel aan hulpverlening onder nieuwe immigranten. Ze krijgen producten en huisraad en een uitnodiging voor een bijeenkomst waar met mensen wordt gepraat en eventueel gebeden.
P 1714 Rivers of Living Water
19-06-2019
De gemeente Harvest of Asher (Oogst van Asher) in Akko is vernoemd naar de stam Asher die dit kustgebied in Noord-Israël was toegewezen door God. De gemeente ziet het als haar roeping om Akko te veroveren met de liefde van God. In de tijd van Paulus was hier al een Messiaanse gemeente. Akko heette toen Ptolemaïs.
P 1754 Harvest of Asher
19-06-2019