P 1776 Israel College of the Bible

Het Israel College of the Bible (ICB) is een erkende Israëlische Bijbelschool in Netanya. De school biedt sinds 1990 biedt Bijbels en theologisch onderwijs voor Joden en Arabieren. Doel van de opleiding is om de komende generatie van voorgangers en gemeenteleiders in Israël te trainen en om de wereldwijde Kerk te onderrichten in het plan van God voor Israël en de volken.

Aan de opleiding zitten Joden en Arabieren naast elkaar in de collegezaal, wat leidt tot onderlinge verbroedering en samenscholing. Dit is een groot getuigenis naar zowel de Joodse als Arabische inwoners van Israël. Voormalig student en huidig voorganger Salim Shalash uit Nazareth: ‘We werden als één familie en deelden alles met elkaar. Dit samengaan van Joden en Arabieren was voor mij als de hemel op aarde.’ Decaan Seth Postell: Er is naast Bijbelse Theologie een scala aan andere vakken: Joodse studies, Bijbelse Geografie en Cultuur, Archeologie, Praktische Bediening, Leiderschap en Counseling.’ 

Aan de school is de organisatie OneforIsrael verbonden, die zeer actief op internet en social media is. Joden en Arabieren getuigen hier van hun geloof in Jezus. Sommige filmpjes zijn miljoenen keren bekeken.

Directeur: Erez Soref
Decaan: Seth Postell
Type: Bijbelschool
Plaats: Netanja
Website: www.israelcollege.com
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: GemeenteNieuws_nov2017.pdf

Erez SorefSeth Postell

 

Erez Soref en Seth Postell

24-07-2019

Gerelateerde informatie

In 1991 werd Judith door de NEM (Near East Ministry) uitgezonden naar Israël. De hele opleiding verpleegkunde moest Judith opnieuw doorlopen, maar dan in het Hebreeuws. Dit bleek een goede voorbereiding voor haar toekomstige bediening. Jarenlang werkte Judith in het beroemde Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem.
P 1707 Judith de Heer
23-07-2019
HaTikva (de hoop) ondersteunt arme Israëlische gelovigen met financiële hulp. De organisatie runt tandartsklinieken en ondersteunt Messiaanse gelovigen om pleegouder te worden. In de tandartspraktijk krijgen arme Israëli’s goedkope of zelfs gratis tandartszorg. Na de eerste kliniek in Jeruzalem, is er nu een tweede in Haifa.
P 1774 HaTikva Project
24-07-2019
Vlakbij de Oude Stad aan het begin van de Jaffa straat is het Israëlische Bijbelgenootschap gevestigd. De organisatie zet zich in om het Oude en Nieuwe Testament beschikbaar, bekend en toegankelijk te maken in Israël. De organisatie ontwikkelt kindermateriaal en vertalingen van de Bijbel in modern Hebreeuws.
P 1771 The Bible Society in Israel
24-07-2019