1752 Makor HaTikvah

Cookie Schwaeber-Issan, directeur

Makor HaTikva (‘Bron van Hoop’ in het Nederlands) is een Messiaanse basisschool in Jeruzalem. De school ziet het als roeping om kinderen toe te rusten als levend getuige van Jezus. De school werkt met gecertificeerde leerkrachten en wil in de toekomst graag overheidssteun krijgen, maar is nu nog afhankelijk van giften.

Informatie Messiaanse bediening:

Type: Basisschool

Projectnummer: 1752

Plaats: Jeruzalem

Website: www.makorhatikvah.org

 

01-01-2018

Gerelateerde informatie

Jonathan Almeida, voorganger
De gemeente Shemen Sasson (‘vreugdeolie’) komt vrijdagmiddag samen in een zaaltje in downtown Jeruzalem. Jonathan Almeida, voormalig Messiaanse baptistenpredikant uit Brazilië, is hier sinds 2017 voorganger. Eén van de belangrijkste speerpunten van de gemeente is de vechtsportschool Atos die op andere dagen van de week actief is in de samenkomstruimte. Getrainde gemeenteleden geven er les in jiu jitsu en Krav Maga en sommige deelnemers sluiten zich aan bij een huisgroep van de gemeente. “De verbinding met de lokale samenleving is vooral door het sportcentrum. Er komen diverse mensen op af, van seculier tot orthodox. Door de training komen we echt met mensen in contact.
1731 Shemen Sasson
01-01-2018
Eitan Shishkoff, directeur
Tents of Mercy (tenten van genade) is een gemeentestichtingscentrum. Het volgt de apostolische beweging van uitbreiding van het Koninkrijk van God naar onbereikte gebieden in Israël. Het doet dat door het bieden van humanitaire hulp, outreach en gemeentestichting. Inmiddels zijn er vijf lokale gemeenschappen in het noorden van Israël gesticht.
1718 Tents of Mercy
01-01-2018
Evan Levine, directeur
HaTikva Project ondersteunt arme Israëlische gelovigen met financiële hulp. HaTikva Project runt ook een Messiaanse tandartspraktijk in Israël. Na de eerste vestiging in Jeruzalem is er onlangs een tweede praktijk in Haifa geopend. Israëliërs die geen tandarts kunnen betalen, ontvangen bij HaTikva (dat 'hoop' betekent) gratis behandelingen. Lokale gelovige tandartsen voeren de behandelingen uit. Via nazorg wordt met patiënten ook een relatie gelegd en indien mogelijk het evangelie gedeeld. Een nieuwe bediening van HaTikva is het toerusten van Messiaanse gezinnen als pleeggezin. Dit project heet Hatikva Families.
1774 HaTikva Project
01-01-2018