P 1796 Shavei Tzion

Shavei Tsion (teruggekeerden naar Sion) is een overwegend Russische gemeente in Haifa. De gemeente heeft een sterke focus op onderricht uit de Torah en ziet Jezus als ‘de vleesgeworden Torah.’ Ook wordt de Joodse identiteit benadrukt, wat tot uiting komt in bijvoorbeeld keppels die je hier nog wel eens ziet.

De gemeente geeft zo’n 120 kinderen uit de buurt les op diverse artistieke gebieden, zoals schilder- en muziekles. Veel van de deelnemers komen uit niet-gelovige gezinnen. Ook heeft de gemeente een eigen kleine tv studio. De Bijbelstudies die hier worden opgenomen, staan op het Russischtalige YouTube kanaal OasisMedia. 

Plaats: Haifa
Voorganger: Leon Mazin
Website: www.shaveitzion.org

19-06-2019

Gerelateerde informatie

De gemeente Harvest of Asher (Oogst van Asher) in Akko is vernoemd naar de stam Asher die dit kustgebied in Noord-Israël was toegewezen door God. De gemeente ziet het als haar roeping om Akko te veroveren met de liefde van God. In de tijd van Paulus was hier al een Messiaanse gemeente. Akko heette toen Ptolemaïs.
P 1754 Harvest of Asher
19-06-2019
De gemeente City of Light (stad van licht) heeft veel te maken met de gevolgen van de raketbeschietingen uit de nabijgelegen Gazastrook. Spelletjes doen met de kinderen in de schuilkelder midden in de nacht hoort bij het leven. Als het luchtalarm gaat tijdens en samenkomst op sabbat, verdwijnt de gemeente dan ook snel de schuilkelder in.
P 1773 City of Light
13-06-2019
Tents of Mercy (tenten van genade) is een gemeentestichtingscentrum. Het volgt de apostolische beweging van uitbreiding van het Koninkrijk van God naar onbereikte gebieden in Israël. Het doet dat door het bieden van humanitaire hulp, outreach en gemeentestichting. Inmiddels zijn er vijf lokale gemeenschappen in het noorden van Israël gesticht.
P 1718 Tents of Mercy
01-01-2019