1751 Ebenezer Home


Johnny Khoury, manager

Ebenezer Home is een verzorgingstehuis in Haifa waar Messiaanse Joden een thuis vinden. Het tehuis wordt geleid door de Arabische christen Johnny Khoury en zijn Messiaans-joodse vrouw Shoshanna. In het huis wonen onder andere overlevenden van de Sjo’a (Holocaust), Messiaanse Joden en arabische christenen. Elke dag is er een meditatief moment voor de bewoners.

Informatie Messiaanse bediening:

Type: Verzorgingshuis voor overlevenden van de Holocaust

Projectnummer: 1751

Plaats: Haifa

Website: www.ebenezer.co.il

Video: volg deze link

01-01-2018

Gerelateerde informatie

Zvi Randelman, directeur
Beit HaYeshua (‘Huis van Jezus’ of ‘Huis van Verlossing’ in het Nederlands) is een afkickcentrum in Jeruzalem. Alcohol- en drugsverslaafden worden hier geholpen met afkicken van hun verslaving. In het centrum vinden bijbelstudies plaats en worden mensen intensief begeleid bij een nieuwe start.
1786 Beit HaYeshua
01-01-2018
Sandy Shoshani, nationaal directeur
Be’ad Chaim (Voor het leven) is een Pro Life organisatie, toegewijd aan de bescherming van moeder en kind. Met centra in heel Israël en een hulplijn voor zwangere en alleenstaande moeders, helpt het vrouwen die een abortus overwegen. Vrouwen worden geholpen met gesprekken en morele en praktische ondersteuning als kleding en luiers. Honderden baby’s zijn op deze manier gered. Be’ad Chaim geeft ook jaarlijks een kalender uit met prachtige foto’s van geredde kinderen!
1706 Be'ad Chaim/Pro Life
01-01-2018
Victor Kalisher, directeur
De Bible Society is gevestigd op een strategische plek tussen de Oude Stad en het stadscentrum van Jeruzalem. De Bible Society zet zich in om het Woord van God beschikbaar, toegankelijk en bekend te maken voor mensen in heel Israël, in hun moedertaal; hebreeuws. Gewerkt wordt onder meer aan een kinderbijbel met tekeningen in het Hebreeuws. Zie hierover meer in onderstaande video.
1771 The Bible Society in Israel
01-01-2018