P 1726 Jerusalem Institute of Justice

Advocaat Calev Myers zet zich met het Jerusalem Institute of Justice (JIJ) in voor mensenrechten in Israël en de Palestijnse gebieden. Het instituut stelt de schending van mensenrechten door de Palestijnse Autoriteit aan de kaak maar komt ook op voor de rechten van Messiaanse joden in Israël. Ook strijdt het tegen de anti-Israëlische boycotbeweging BDS.

Myers is bekend vanwege de aanklachten tegen de Palestijnse Autoriteit bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Ook komt de organisatie op voor slachtoffers van mensenhandel en prostitutie. Maar voor de Messiaanse gemeenschap is het instituut ook van belang. Zo heeft het met succes de zaak aangevochten van honderden Messiaanse Joden die op basis van hun geloof geen Israëlisch paspoort kregen. 

Myers sprak ook het Europees Parlement toe en presenteerde een rapport voor de Raad voor de mensenrechten van de Verenigde Naties. Voor studenten is het mogelijk om stage te lopen bij het Jerusalem Institute of Justice. 

Projectleider: Calev Myers, advocaat
Type: Instituut wat vecht voor mensenrechten
Plaats: Jeruzalem
Website: www.jij.org
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: GemeenteNieuws_feb2017.pdf

24-07-2019

Gerelateerde informatie

Tents of Mercy (tenten van genade) is een gemeentestichtingscentrum. Het volgt de apostolische beweging van uitbreiding van het Koninkrijk van God naar onbereikte gebieden in Israël. Het doet dat door het bieden van humanitaire hulp, outreach en gemeentestichting. Inmiddels zijn er vijf lokale gemeenschappen in het noorden van Israël gesticht.
P 1718 Tents of Mercy
01-01-2019
De gemeente City of Light (stad van licht) heeft veel te maken met de gevolgen van de raketbeschietingen uit de nabijgelegen Gazastrook. Spelletjes doen met de kinderen in de schuilkelder midden in de nacht hoort bij het leven. Als het luchtalarm gaat tijdens en samenkomst op sabbat, verdwijnt de gemeente dan ook snel de schuilkelder in.
P 1773 City of Light
13-06-2019
De gemeente Rivers of Living Water (Rivieren van levend water) in Karmiël bestaat grotendeels uit Russische Joden die in de afgelopen decennia aliyah naar Israël maakten. De gemeente doet veel aan hulpverlening onder nieuwe immigranten. Ze krijgen producten en huisraad en een uitnodiging voor een bijeenkomst waar met mensen wordt gepraat en eventueel gebeden.
P 1714 Rivers of Living Water
19-06-2019