P 1726 Jerusalem Institute of Justice

Advocaat Calev Myers zet zich met het Jerusalem Institute of Justice (JIJ) in voor mensenrechten in Israël en de Palestijnse gebieden. Het instituut stelt de schending van mensenrechten door de Palestijnse Autoriteit aan de kaak maar komt ook op voor de rechten van Messiaanse joden in Israël. Ook strijdt het tegen de anti-Israëlische boycotbeweging BDS.

Myers is bekend vanwege de aanklachten tegen de Palestijnse Autoriteit bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Ook komt de organisatie op voor slachtoffers van mensenhandel en prostitutie. Maar voor de Messiaanse gemeenschap is het instituut ook van belang. Zo heeft het met succes de zaak aangevochten van honderden Messiaanse Joden die op basis van hun geloof geen Israëlisch paspoort kregen. 

Myers sprak ook het Europees Parlement toe en presenteerde een rapport voor de Raad voor de mensenrechten van de Verenigde Naties. Voor studenten is het mogelijk om stage te lopen bij het Jerusalem Institute of Justice. 

Projectleider: Calev Myers, advocaat
Type: Instituut wat vecht voor mensenrechten
Plaats: Jeruzalem
Website: www.jij.org
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: GemeenteNieuws_feb2017.pdf

24-07-2019

Gerelateerde informatie

De gemeente Harvest of Asher (Oogst van Asher) in Akko is vernoemd naar de stam Asher die dit kustgebied in Noord-Israël was toegewezen door God. De gemeente ziet het als haar roeping om Akko te veroveren met de liefde van God. In de tijd van Paulus was hier al een Messiaanse gemeente. Akko heette toen Ptolemaïs.
P 1754 Harvest of Asher
19-06-2019
De gemeente Rivers of Living Water (Rivieren van levend water) in Karmiël bestaat grotendeels uit Russische Joden die in de afgelopen decennia aliyah naar Israël maakten. De gemeente doet veel aan hulpverlening onder nieuwe immigranten. Ze krijgen producten en huisraad en een uitnodiging voor een bijeenkomst waar met mensen wordt gepraat en eventueel gebeden.
P 1714 Rivers of Living Water
19-06-2019
De gemeente Shemen Sasson (‘vreugdeolie’) komt vrijdagmiddag samen in een zaaltje in downtown Jeruzalem. Eén van de belangrijkste speerpunten van de gemeente is de vechtsportschool Atos die op andere dagen van de week actief is in de samenkomstruimte. Getrainde gemeenteleden geven er les in jiu jitsu en Krav Maga.
P 1731 Shemen Sasson
13-06-2019