1726 Jerusalem Institute of Justice

Calev Myers, advocaat

Advocaat Calev Myers zet zich met zijn Jerusalem Institute of Justice (JIJ) pro Deo in voor mensenrechten in Israël en de betwiste gebieden. Het instituut stelt de schending van mensenrechten door de Palestijnse Autoriteit aan de kaak, komt op voor slachtoffers van mensenhandel en prostitutie. Ook strijdt hij tegen de anti-Israëlische boycotbeweging BDS en maakt hij zich hard voor gelijke behandeling van etnische en religieuze groepen in Israël. Zo heeft het met succes de zaak aangevochten van honderden Messiaanse Joden die op basis van hun geloof geen Israëlisch paspoort kregen. Myers sprak ook het Europees Parlement toe en presenteerde een rapport voor de Raad voor de mensenrechten van de Verenigde Naties. Voor studenten is het mogelijk om stage te lopen bij het Jerusalem Institute of Justice. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Informatie Messiaanse bediening:

Type: Instituut wat vecht voor mensenrechten

Projectnummer: 1726

Plaats: Jeruzalem

Website: www.jij.org

Video: volg deze link

Artikel Israël Gemeentenieuws: zie bijlage

 

 

01-01-2018

Gerelateerde informatie

Michael en Dina Beneer, voorgangersechtpaar
Het leven van de mensen in Sederot staat in het teken van de voortdurende dreiging van raketaanvallen uit de nabijgelegen Gazastrook. Spelletjes doen met de kinderen in de schuilkelder midden in de nacht hoort bij het leven. Als het luchtalarm gaat tijdens en samenkomst op sabbat, verdwijnt de gemeente dan ook snel de schuilkelder in. Michael komt uit Oekraïne, waar hij als kind leerde nooit een kerk binnen te gaan omdat ‘ze je er kunnen doden.’ In de gevangenis is hij tot geloof gekomen toen hij ontdekte dat het Nieuwe Testament ook over Joden gaat. Daarna maakte hij aliyah naar Israël. Samen met zijn vrouw leidt hij de gemeente ‘Stad van leven voor Sederot’. Michael: ‘De kinderen op school hebben problemen met leren. Ook al hebben ze er vanaf hun geboorte mee leren leven, raketaanvallen wennen nooit. Vooral ook omdat ze haarfijn aanvoelen dat de volwassenen voortdurend in angst leven.’
1773 City of Life
19-04-2018
Gil Afriat, voorganger
Tiferet Yeshua (betekent: De Glorie van Jezus) is een Hebreeuwstalige gemeente in Tel Aviv. De gemeente komt samen op vrijdagmiddag vlak voor het begin van de Sabbat. De gemeente ziet het als roeping om het Evangelie te delen met een nadruk op de gaven van de Heilige Geest.
1728 Tiferet Yeshua
01-01-2018
Jonathan Almeida, voorganger
De gemeente Shemen Sasson (‘vreugdeolie’) komt vrijdagmiddag samen in een zaaltje in downtown Jeruzalem. Jonathan Almeida, voormalig Messiaanse baptistenpredikant uit Brazilië, is hier sinds 2017 voorganger. Eén van de belangrijkste speerpunten van de gemeente is de vechtsportschool Atos die op andere dagen van de week actief is in de samenkomstruimte. Getrainde gemeenteleden geven er les in jiu jitsu en Krav Maga en sommige deelnemers sluiten zich aan bij een huisgroep van de gemeente. “De verbinding met de lokale samenleving is vooral door het sportcentrum. Er komen diverse mensen op af, van seculier tot orthodox. Door de training komen we echt met mensen in contact.
1731 Shemen Sasson
01-01-2018