P 1706 Be'ad Chaim/Pro Life

Be’ad Chaim (Voor het leven) is een Pro Life organisatie, toegewijd aan de bescherming van moeder en kind. Met centra in heel Israël en een hulplijn voor zwangere en alleenstaande moeders helpt het vrouwen die een abortus overwegen of laten uitvoeren. Vrouwen worden geholpen met gesprekken en morele en praktische ondersteuning.

Moeders in nood kunnen hier ook aankloppen voor praktische hulp: kleding en luiers bijvoorbeeld. Be’ad Chaim geeft ook jaarlijks een kalender uit met prachtige foto’s van geredde kinderen! De organisatie beschikt ook over een eigen tuin bij Tel Aviv. Hier is voor elk kind dat niet geboren mocht worden, een herinneringsboom geplant. 

Nationaal directeur: Sandy Shoshani
Type: Pro Life / hulp voor zwangere vrouwen
Plaats: Jeruzalem
Website: www.beadchaim.com
Video: volg deze link

24-07-2019

Gerelateerde informatie

Huize Ebenezer is een Messiaans verzorgingstehuis in Haifa. Het complex is in de jaren ’70 gesticht door Noorse christenen. Op dit moment wonen er ongeveer 30 bejaarde bewoners, zowel Messiaanse Joden als Arabische christenen. Het tehuis wordt geleid door de Arabische Johnny Khoury en zijn Messiaans-joodse vrouw Shoshanna.
P 1751 Ebenezer Home
24-07-2019
Beit HaYeshua (Huis van Jezus of Huis van Verlossing) is een afkickcentrum in Jeruzalem. Alcohol- en drugsverslaafden worden hier geholpen met afkicken. In het centrum vinden Bijbelstudies plaats en worden mensen intensief begeleid bij een nieuwe start van hun leven. In Israël leven zo’n 20 duizend hard drugs verslaafden.
P 1786 Beit HaYeshua
24-07-2019
Het woord ‘Dugit’ betekent kleine vissersboot, zoals gebruikt door de discipelen van Jezus op het Meer van Galilea. In 1993 begon evangelist Avi Mizrachi met straathoekwerk in het hart van Tel Aviv. Mensen krijgen liefde, aandacht en hulp. Broodnodig, want Tel Aviv kent veel daklozen en mensen met drugs- en andere verslavingen.
P 1708 Dugit Messianic Outreach Center
24-07-2019