P 1745 Kehilat HaCarmel

De gemeente is vernoemd naar de bergrug de Karmel waarop het samenkomt in een prachtig complex. De locatie heeft profetische betekenis. Hier stelde Elia zijn vertrouwen op God en hadden de Baälpriesters het nakijken. De gemeente heeft het verlangen om op deze plek een geestelijk altaar van de Heer te herbouwen zodat het vuur van God opnieuw terugkeert naar Israël.

Eén van de voorgangers is Peter Tsukahira. Hij is niet joods, heeft Amerikaanse en Japanse roots en maakt met grote passie nieuwe discipelen. “Door het toerusten van de lokale gemeenschap en het uitreiken naar mensen die zijn liefde zo hard nodig hebben, verlangt hij ernaar om het verschil te maken in de stad Haifa en Israël.”

Plaats: Haifa
Voorganger: Daniel Sayag
Website: carmelcongregation.org.il
Video: volg deze link
Gemeentenieuws: Gemeentenieuws_sep2012.pdf

19-06-2019

Gerelateerde informatie

De gemeente Rivers of Living Water (Rivieren van levend water) in Karmiël bestaat grotendeels uit Russische Joden die in de afgelopen decennia aliyah naar Israël maakten. De gemeente doet veel aan hulpverlening onder nieuwe immigranten. Ze krijgen producten en huisraad en een uitnodiging voor een bijeenkomst waar met mensen wordt gepraat en eventueel gebeden.
P 1714 Rivers of Living Water
19-06-2019
Tents of Mercy (tenten van genade) is een gemeentestichtingscentrum. Het volgt de apostolische beweging van uitbreiding van het Koninkrijk van God naar onbereikte gebieden in Israël. Het doet dat door het bieden van humanitaire hulp, outreach en gemeentestichting. Inmiddels zijn er vijf lokale gemeenschappen in het noorden van Israël gesticht.
P 1718 Tents of Mercy
01-01-2019
De gemeente City of Life (stad van het Leven) heeft veel te maken met de gevolgen van de raketbeschietingen uit de nabijgelegen Gazastrook. Spelletjes doen met de kinderen in de schuilkelder midden in de nacht hoort bij het leven. Als het luchtalarm gaat tijdens en samenkomst op sabbat, verdwijnt de gemeente dan ook snel de schuilkelder in.
P 1773 City of Life
13-06-2019