Algemeen nieuws

Evangelisch verzet tegen Messiaanse tv zender

Twee weken na de start van de eerste hebreeuwstalige Messiaanse tv-zender Shelanu in Israël begin mei, is er een flinke controverse ontstaan over het station. Het was te verwachten dat anti-missionaire orthodoxe-Joodse organisaties zich zouden verzetten. Maar dat er ook vanuit evangelisch-christelijke hoek verzet is, is opvallend…

Avi Mizrachi bedankt CGI vanuit Tel Aviv

Avi Mizrachi van Dugit Outreach Center in Tel Aviv bedankt het CGI voor de steun in coronatijd. Deze week worden 240 voedselpakketten verspreid onder gemeenten in Tel Aviv, Ashkelon, Haifa, Nahariya, Netanya, Kiryat Yam en ShefarAmr. Avi vertelt dat hij dankbaar is voor de Nederlandse vrienden die dit mogelijk maken. Met de pakketten kunnen ze Gods liefde betonen aan onder anderen ouderen, alleenstaande moeders en Holocaust overlevenden

Voedselpakketten voor getroffen gezinnen

Comité Gemeentehulp Israël verstrekt op korte termijn 240 voedselpakketten onder gezinnen die hard zijn getroffen door de coronacrisis. In veel huishoudens is het inkomen volledig weggevallen.

Spontane hulpactie voor families in Noord-Galilea

Ook Israël is hard getroffen door de coronacrisis. Pesach is dit jaar heel anders. Niemand mag de deur uit, net als bij het eerste Pesach in Egypte. (Exodus 12:22) Als CGI denken we juist nu aan onze Joodse medegelovigen in Israël. Vandaar een Pesach hulpactie. In het verslag van CGI-ambassadeur Jan Barendse leest u hoe de hulp werd ontvangen.

Nieuw nederlandstalig boek Mark Kinzer

Kortgeleden verscheen bij Scholten uitgeverij het boek 'Israël in het hart van de Kerk'. De ondertitel luidt ‘Jezus in het hart van Israël’. Dit boek bevat onder meer vijf in het Nederlands vertaalde lezingen die de messiasbelijdende theoloog dr. Mark Kinzer in het najaar van 2015 in Nederland gaf. Die lezingen maakten destijds veel indruk. Met het verschijnen van dit boek is het werk van Mark Kinzer nu voor het eerst in Nederlandse vertaling beschikbaar gekomen. Aanvankelijk zou hijzelf bij de presentatie van dit boek in Nederland aanwezig zijn geweest, wat niet doorging vanwege het coronavirus.

Hulpacties

Net als overal in de wereld, ontstaan ook in Israël allerhande hulpacties. Ook de gelovigen zijn hierin actief. Zo ziet pastor Salim Shalash van de Arabische Home of Jesus the King Church veel armoede ontstaan door de coronacrisis. Mensen raken hun baan en inkomen kwijt. Shalash wil daarom dit jaar het aantal voedselpakketten voor Joodse en Arabische gezinnen met Pesach en Pasen verdubbelen.

Gevers bedankt!

In 2019 is door Comité Gemeentehulp Israël € 239.361,00 uitgekeerd aan projecten in Israël. Bestuur en medewerkers van CGI zijn u als gever dankbaar voor uw betrokkenheid afgelopen jaar.
1 2